ding 11 gaat dus over de Wiki's en hun mogelijkheden voor de bibliotheken.
Dit onderwerp bestuderen ging me vrij gemakkelijk af. Ik heb geklikt op mn de nederlandstalige achtergrondinformatie en gekeken naar de ontdekoefeningen.
Het idee van samen met anderen een website vullen met informatie is wel leuk, maar kijkend op diverse wiki's viel me op dat de geboden informatie niet altijd even duidelijk en overzichtelijk is, en vaak al oud. En hoe zit het met de betrouwbaarheid als iedereen zijn zegje kan doen?
Kortom, ik weet nog niet of het direct toepasbaar is voor de Novetheek
De Wiki van de OB Deventer is wel leuk, maar ook niet helemaal up to date.
Ik vond de literaire dossiers waardevol.
Stadsdichter Heleen Bosma heeft een mooi gedicht gepubliceerd over het thema van de laatste boekenweek. Haar heb ik, samen met echtgenoot Almar Otten, 18 februari jl. ontmoet op de Noordgouw Heerde waar zij respectievelijk een workshop "gedichten schrijven" en een lezing over eigen werk gaven voor de leerlingen.
Tot slot heb ik zelf een "wiki" gemaakt op 23dingen.pbworks.com. Ik heb mijn favoriete zomerwandelvakantie beschreven en ingedeeld bij Favorieten actief.
Ook dit was weer een leermoment in mijn "23 dingen".
woensdag 5 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik begin vandaag pas... hoewel heel vroeg in de ochtend. Nu is het nog lekker rustig in huis en kan ik ongestoord mijn gang gaan achter de computer (was al gedaan en vaatwasser al uitgepakt). Zucht!
BeantwoordenVerwijderenIk moet toch ook maar eens aan het wandelen, want jouw wandelvakantie heb ik gelezen. Iemand heeft al een reactie op jouw stukje gegeven, dat wandelen op de Veluwe ook inspirerend is... Nou dat zal wel, in de regen van vandaag zeker!
BeantwoordenVerwijderenGeertje is op vakantie. Vandaar dit commentaar van mij. Jouw vakantie, wandelen in de Oostenrijkse bergen, hoort ook tot mijn favorieten. Op Veluwe wandel ik trouwens ook veel (ik woon er).
BeantwoordenVerwijderenMaar, dit terzijde!
Het is niet helemaal waar dat iedereen altijd alles kan veranderen op een Wiki. De voorwaarden worden bepaald door degene die de Wiki "inricht". Kijk maar eens bij het eerste voorbeeld de SJCPL. Deze Wiki is alleen te "editen" door bibliotheekmedwerkers.
Op naar de Tweets!
Bernard